Berlawan Dengan Syaitan, Volume 1

Front Cover
Geinwo Enterprise, Dec 13, 2017 - Young Adult Fiction - 221 pages

“Berlawan dengan syaitan” merupakan karya sulung saya dalam genre seram/misteri yang berkisar kepada watak utama Shah Iskandar yang mempunyai kepandaian dan ilmu dalam bidang paranormal yang sering kali disebut oleh masyarakat berkaitan dengan kejadian-kejadian aneh dan luarbiasa yang berlaku di dalam masyarakat itu sendiri.

Syaitan dan Jin merupakan musuh utama manusia di dunia kerana kebinasaan dan kehancuran yang mereka wujudkan dalam masyarakat secara amnya.

Ada sesetengah manusia tidak dapat menerima kebahagian manusia lain dan manusia jenis ini sanggup melakukan apa sahaja demi memuaskan nafsunya dan mendapatkan bantuan makhluk selain dari Allah untuk menjayakan niatnya.

Watak Alisha dalam cerita ini merupakan anak buah kepada Shah Iskandar yang di ancam nyawa dan diganggu gugat kebahagiaannya oleh watak Azim anak Dato’ Ramli yang tidak berperikemanusian dan berkawan dengan syaitan.

Manakala watak Hakim merupakan musuh ketat Shah Iskandar dalam cerita ini dimana beliau sanggup mendapatkan bantuan syaitan demi membantu beliau mencapai cita-cita iaitu memusnahkan kehidupan Shah Iskandar.

Watak Dato’ Ramli iaitu ayah kepada Azim merupakan lelaki yang pernah menodai kesucian watak ibu Alisha iaitu Ida pada zaman remajanya di salah sebuah Universiti awam di Malaysia. Dato’ Ramli masih menaruh perasaan terhadap Ida walaupun beliau sendiri sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak tunggal bernama Azim.

Watak Adam merupakan lelaki yang menaruh cinta terhadap watak Alisha tanpa disedari oleh wanita itu. Namun diwaktu yang sama watak Azim juga masih menaruh perasaan untuk memiliki Alisha semula.

Bagaimanakah kesudahan cerita ini? Adakah keadilan akan terbela? Adakah dendam akan bermaharalela? Adakah cinta akan menyelamatkan mereka? Anda harus membacanya sehingga tamat untuk mengetahui kesudahannya. Selamat terhibur!

 

 

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Selected pages

Contents

Kandungan Pengenalan
8
Kerasukan
11
Penyakit Misteri
24
Gangguan Syaitan
33
Bab 4 Bisikan Syaitan
40
Perjalanan Yang Panjang
50
Pertembungan
54
Serangan Balas
62
Bab 17 Mengikut Telunjuk Syaitan
118
Syaitan Bertopengkan Manusia
123
Kekalahan Memalukan
131
Penantian
135
Dipengaruhi Oleh Syaitan
143
Sejarah Hitam
146
Misi Hakim
152
Hukuman Maut
158

Sebuah Harapan
67
Dalang
72
Serangan Pemula
77
Perhitungan
81
Berkawan Dengan Syaitan
85
Igauan Syaitan
90
Ulitan Mimpi
98
Bunga Kasih Sayang
105
Penantian Berdarah
110
Bomoh Syaitan
165
Hati Suci Murni
174
Menerima Pembalasan
182
Korban Terakhir
195
Keadilan Tercipta
204
Biodata Penulis
213
Penutup
215
Sekadar Perkongsian Ilmu
217
Copyright

Other editions - View all

Common terms and phrases

About the author (2017)

Saya adalah penulis baru dalam dunia penulisan. Sebelum ini saya hanya menulis di Blog (http://magisceriteraku.blogspot.my) sahaja dan tidak pernah menulis atau pun menjadi penulis jemputan sepertimana sejarah latar belakang penulis-penulis yang lain. Saya menerima pendidikan sehingga ke peringkat ijazah di Universiti Sains Malaysia (USM) dalam bidang pengurusan. Saya juga mempunyai kelulusan dalam bidang Diploma Komputer Sains dari Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Bidang penulisan merupakan bidang sambilan saya kerana saya masih lagi berjinak-jinak dengan ilmu dalam menulis cerita atau menghasilkan karya kreatif dalam genre kegemaran saya iaitu seram/misteri dan cinta/romantik.

 

Bibliographic information